Ga naar inhoud

Home

Arboretum Wespelaar is elke woensdag en zondag OPEN van 10 tot 17u tot en met woensdag 14 november 2018! Groepen zijn mits voorafgaande aanvraag ook op andere dagen welkom, en worden dan door één van onze vele gemotiveerde gidsen rondgeleid. Voor meer praktische informatie, ga naar "Contact en bezoek".

De tijd van de vruchten in alle vormen, kleuren en maten is weer aangebroken in het Arboretum. Op de binnenkoer tegen de muur aan staat Rosa moyesii prachtig te pronken met zijn oranje rode flesvormige rozebottels. Bij heel wat Magnolia’s op de Magnoliaweide verschijnen de felrode tot oranje zaden. Ze bengelen vrolijk aan hun ‘navelstrengetje’ aan de mooie samengestelde vruchten met soms vreemde vormen. Ga zeker eens een kijkje nemen. In het Marnefbos zijn de Kardinaalsmutsen rijkelijk beladen. In perk 127 vind je Euonymus macropterus ‘Mount Fuji’. In perk 115 staan een aantal exemplaren van Euonymus planipes en Euonymus alatus bij mekaar wat een prachtig zicht is nu. Ook de eiken dragen weer rijkelijk wat minder leuk is voor de tuinmannen want veel eikels betekent ook veel zaailingen en die lijken geen hinder ondervonden te hebben van de droogte.

Met deze wandelfiche krijg je een mooi overzicht van een paar hoogtepunten op dit moment.

Breng ook eens een bezoekje aan onze fotogalerij met talrijke beelden van het Arboretum in de verschillende seizoenen!

Foto's

Links

17 pareltjes van tuinen zetten zich in de kijker

Botanische tuinen van ons land lanceren gemeenschappelijke website: 
www.botanischetuinen.be

7-05-2018 - 11-05-2018
ArbNet op EuroGard VIII

Arboretum Wespelaar wordt in de verf gezet op de ArbNet poster die wordt getoond tijdens de BGCI EuroGard VIII conferentie in Lissabon, Portugal. 

Info

Arboretum Wespelaar gehonoreerd als Level 4 Arboretum binnen ArbNet!

WPID: 168
Hoge resolutie foto's identificatie sleutels